15 жовтня 2022 року під час проведення осінньо-польових робіт товариством «Магнат» на одній з ділянок було пошкоджено газопровід. Внаслідок цього 13 сіл  Ніжинського району залишилися без газопостачання. 

За інформацією Ніжинського управління з газопостачання та газифікації  04 листопада 2022 року розпочинаються роботи по відновленню газопостаччання  сіл Талалаївка, Безуглівка, Пашківка, Синдаревське, Курилівка.

Звертаємо увагу громадян на те, що відповідно до  Правил безпеки систем газопостачання, затвердженого наказом Міністерства  енергетики
та вугільної промисловості України від 15.05.2015  № 285 технічне обслуговування внутрішніх газопроводів і газового обладнання житлових і громадських будівель, комунально-побутових об’єктів невиробничого характеру здійснюється відповідно до вимог документації з експлуатації заводів-виробників газового обладнання на договірних засадах. Тобто заключення Договору технічного обслуговування внутрішніх газових мереж між власником та Оператором газорозподільної системи  є обов’язковим.  

Для прискорення підключення до газопостачання з метою дотримання правил  безпеки громадян, просимо жителів сіл надавати доступ працівникам  газової служби до житлових будинків для опломбування та подальшого  розпломбування газових стояків.