Фото без опису

Щорічно 1 жовтня у світі відзначають Міжнародний день людей похилого віку. Це свято покликане звернути увагу людства на потреби старшого покоління. Свято встановили в 1990 році відповідно до ініціативи Генеральної Асамблеї ООН. Першими це свято святкували саме європейці. Уже згодом до них приєдналися американці. Після свято стало по-справжньому інтернаціональним. Слід зазначити, що у цей день прийнято говорити про допомогу і захист прав пенсіонерів тощо.

Відзначення Дня людей похилого віку та Дня ветерана на державному рівні – це прекрасна можливість вкотре сказати теплі слова подяки батькам, матерям, ветеранам війни і праці, пенсіонерам і взагалі всім літнім людям за вклад у розвиток країни, за багаторічну самовіддану працю, доброту і мудрість.  Турбота про людей похилого віку – справа всього суспільства, адже саме старші люди зберегли для нас найкращі національні традиції, навчили долати труднощі та бути достойними своєї держави.   Ми можемо лише здогадуватися, скільки випробувань, болю і втрат довелося їм пережити і при цьому зберегти гідність, віру, любов, які вони пронесли через все своє життя. Також цей день – можливість нагадати всім про людський обов’язок бути милосердними до найповажнішої частини суспільства; це привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь.

Люди старшого покоління – джерело народної мудрості, їх практичний життєвий досвід, невичерпна енергія, оптимізм та активна громадська позиція повинні стати взірцем для підростаючого покоління. Вони передають у спадок все найцінніше, що накопичили за все життя. З нагоди відзначення Міжнародного дня людей похилого віку , бажаємо усім найголовнішого – міцного здоров’я, безхмарного неба, сил та наснаги і далі дарувати тепло ваших посмішок, щастя та благополуччя, радості, довголіття, добра і віри в краще майбутнє!

30 вересня, напередодні свята, Людмила Андрусенко, Талалаївський сільський голова спільно зі старостами Володимиром Орлом, Любов'ю Курило та Катериною Подолянко привітали найстаріших жителів громади:  Ярмоленко Любов Яківну (с. Безуглівка), Струк Катерину Василівну (с. Довге), Андрущенко Ганну Василівну (с. Пашківка), Дегтяренко Андрія Трохимовича (с. Курилівка), Лавріненко Тетяну Марківну (с. Бідин), Резвін Олену Петрівну (с. Синдарівське), Дудкіну Олександру Луківну (с. Талалаївка), Ігнатьєву Олену Василівну (с. Хвилівка), Потильчака Миколу Степановича (с. Лустівка), Балаш Марію Олександрівну (с. Кропивне), Опанасенко Наталію Петрівну (с. Ніжинське), Бутко Ганну Іванівну (с. Велика Дорога), Породька Петра Васильовича (с. Велика Дорога).