Фото без опису

Відповідно до Указу Президента України від 20 жовтня 2009 року №836 в Україні встановлено День визволення України від фашистських загарбників, який відзначається щорічно 28 жовтня.

Шановні жителі громади!

Цього дня ми вшановуємо пам’ять мільйонів воїнів, які віддали своє життя за мирне небо України, а також уклоняємося героїчному подвигу українського народу у Другій світовій війні.

Саме на території України відбулися ключові битви за визволення Європи від фашизму. 40 місяців Україна була під гнітом  німецьких нацистів.

За підрахунками істориків, за час війни на території України цілком або частково було зруйновано більше 700 міст і 30 тисяч сіл, понад 10 мільйонів людей залишилися без житла, майже 16 тисяч промислових підприємств знищено вщент. Близько трьох мільйонів воїнів назавжди залишилися лежати в українській землі, а під час окупації понад два мільйони українців вивезено для примусових робіт до Німеччини…

Із глибокою вдячністю ми вклоняємося ратному подвигу всіх, хто пройшов горнило війни і відстояв таку бажану свободу рідної землі, врятував її дітей від поневолення. Цей загальний народний подвиг є взірцем вірного служіння Батьківщині, її щасливому майбуттю.

Жива пам’ять про неоціненний внесок українців у спільну перемогу в цій жахливій війні. Тим, хто загинув і тим, хто вижив у пеклі 40-х, ми зобов’язані всім, що маємо сьогодні.

Вічна пам’ять загиблим, честь і слава живим!