Вакцинація проти COVID-19 критично важлива для стримування пандемії у поєднанні з ефективним тестуванням та застережними заходами, що вже застосовуються. Вона дозволить захистити себе і свої родини, щоб повернутися до звичного життя.

Щеплення в Україні здійснюють переважно чотирма вакцинами: Comirnaty від Pfizer-BioNTech, Moderna, CoronaVac від Sinovac Biotech і AstraZeneca (Covishield, SKBio). Усі вони передбачають застосування двох доз препарату. Крім того, понад 19 тисяч людей були раніше прищеплені однодозовою вакциною Janssen від Johnson & Johnson.

Наразі Україна перебуває на четвертому етапі вакцинації від COVID-19, на якому проводиться щеплення людей із підвищеним ризиком інфікування та розвитку коронавірусної хвороби COVID-19 та спеціалістів, які працюють у сферах підтримки безпеки та життєдіяльності держави. Вакцинацію здійснюють заклади первинної медичної допомоги і мобільні бригади.

Записатись в чергу на вакцинацію можна:

– заповнивши анкету на сайті Дія;

– зателефонувавши в контакт-центр МОЗ з питань COVID-19: 0-800-60-20-19;

– звернувшись до свого сімейного лікаря.

Шановні жителі громади! Ви можете отримати щеплення кожного дня в амбулаторії загальної практики сімейного лікаря за адресою: с. Талалаївка, вул. Незалежності, 20. Станом на 20 грудня 2021 року в наявності є дві вакцини: Moderna,  AstraZeneca.