Фото без опису

12 липня в рамках робочої поїздки на Чернігівщину Ірина Верещук, віцепрем’єр-міністр-Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України відвідала і Талалаївську територіальну громаду. До складу делегації також входили народний депутат України Валерій Зуб, голова Асоціації архітекторів Парижу Мартін Дюплантіер, представник в Україні Дитячого фонду ООН (ЮНЕСКО) Марк Шохін, заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Жанна Шерстюк та начальник Ніжинської районної військової адміністрації Григорій Ковтун.

Основною метою цього візиту стала необхідність перевірки освітніх закладів до початку 2022/2023 навчального року. Нагадаємо, в Україні, враховуючи збройну агресію з боку російської федерації, освітній процес у закладах освіти може розпочатися офлайн лише за умови наявності укриттів для здобувачів освіти та працівників.

«Маємо підтримувати одне одного, щоб перемогти! Особлива увага влади нині приділяється деокупованим громадам, щоб відновити їх життєдіяльність», – про це заявила віцепрем'єрка Ірина Верещук.

Також Мартін Дюплантіер спільно з народним депутатом Валерієм Зубом оглянули Безуглівський та Талалаївський заклади освіти, пошкоджені житлові будинки в населених пунктах громади. Серед основних було обговорене питання приведення захисної споруди Безуглівського ЗЗСО до вимог чинних рекомендацій щодо її облаштування.