Фото без опису

Як «вижити» бізнесу під час війни,

знає чернігівська підприємиця

 

Олена Крупко - власниця відомого у Чернігові, а для багатьох улюбленого місця відпочинку – кафе «Абажур». Розташоване у самому центрі міста, воно як магніт, збирає відвідувачів, має постійних клієнтів, адже заклад працює з 2006 року.

Під час війни жоден бізнес не застрахований від втрат. Чернігівська підприємиця вирішила шукати нові можливості, аби «вижити» та розвиватись. В цьому їй допомогла державна програма «Власна справа» урядового проєкту єРобота, за якою жінка отримала мікрогрант на суму 250 тис. грн – кошти спрямувала на закупку обладнання для приготування фірмових шоколадних десертів.

 

Згодом вона скористалася ще однією державною програмою фінансової підтримки – отримала компенсацію за облаштування робочого місця кондитера для людини з інвалідністю. Придбала робочий стіл, стілець, планшет, джерело безперебійного живлення, освітлювальні прилади, інструменти, матеріали та обладнання для занять ремеслом. Витрати, які склали понад 68 тис. грн, їй компенсувала служба зайнятості.

 

До речі, за облаштування робочого місця для людей з I групою інвалідності можна отримати компенсацію до 106,5 тис. грн, з II групою – до 71 тис. грн. Детальніше про послугу та подати заяву через портал Дія https://is.gd/JODgcr

                                 Світлана Шеремет, обласний центр зайнятості