Фото без опису

Нова професія після повернення з війни

Володимир Фомін з Бобровиці у свої 33 має за плечима не одну професію – довелося працювати і водієм, і електрозварником, а у фермерському господарстві свого часу освоїв усі види сільськогосподарської техніки, був і трактористом, і комбайнером.

А от про здобуття нової професії задумався тільки після повернення з війни. Володимир – учасник бойових дій. Авдіївка, Красногорівка, Очеретне, Лозове – називає населені пункти, за які довелося воювати.

Коли дізнався від фахівців служби зайнятості про можливість отримати ваучер на навчання, то вирішив не гаяти часу, адже з документом про освіту більше шансів працевлаштуватися. Тож обрав професію тракториста, яку наразі здобуває онлайн (з травня поточного року) у ДПТНЗ «Сновське вище професійне училище лісового господарства». Навчальний заклад, як і професію та форму навчання обирав самостійно. Термін такого навчання – 7 місяців.

Загалом у поточному році обласною службою зайнятості для підвищення конкурентоспроможності громадян на ринку праці вже видано 287 ваучера на навчання. Серед обраних професій - кухар, кондитер, електромонтер, швачка, тракторист, штукатур, маляр, токар, верстатник, оператор котельні, водій тролейбуса тощо.

Нагадаємо: громадяни, не зареєстровані у службі зайнятості, можуть отримати ваучер на навчання за однією із 124 професій та спеціальностей із затвердженого Мінекономіки Переліку. За ваучером можна здобути як робітничу професію, так і вищу освіту чи підвищити кваліфікацію. Максимальна вартість ваучера - становить 30280 грн.

  • Подати онлайн заявку на отримання ваучера та дізнатися більше про послугу можна на сайті Державної служби зайнятості за посиланням:https://voucher.dcz.gov.ua/

                                                                                  Обласний центр зайнятості