ІНФОРМУЄ СЛУЖБА ЗАЙНЯТОСТІ

В «Єдиному вікні послуг» служби зайнятості доступні програми підтримки переселенців, ветеранів та людей з інвалідністю

Сервіс «Єдине вікно послуг» від Державної служби зайнятості об’єднав регіональні програми підтримки для ВПО, людей з інвалідністю та ветеранів. Тепер вся інформація про послуги служби та інших недержавних і громадських організацій зібрана в одному місці. 

Це дозволяє людям оперативно отримати інформацію про соціальні послуги та підтримку з боку недержавних організацій, а також консультації і допомогу, що безпосередньо впливають на подальше професійне життя, навчання, працевлаштування, відкриття власної справи тощо.

Отож, людина самостійно може отримати інформацію про допомогу у своїй області та громаді, скориставшись сайтом Державної служби зайнятості за посиланням «Єдине вікно послуг» https://www.dcz.gov.ua/other/onewindow

 

Варто обрати із запропонованого списку регіон, район, громаду та вказати, хто потребує допомоги: ВПО, учасник чи учасниця бойових дій або особа з інвалідністю. Далі потрібно натиснути опцію «шукати». Система видасть перелік організацій, види послуг та контактні телефони.

Щоб дізнатися більше про можливості державних та громадських програм допомоги, які об’єднав сервіс «Єдине вікно послуг», слід звернутися до найближчого центру зайнятості, де можна отримати не тільки супровід у працевлаштуванні та кар’єрне консультування, а й інформацію щодо:

  • гуманітарної, психологічної, правової допомоги,
  • соціального захисту, 
  • отримання житла, 
  • відновлення документів;
  • медичного обслуговування,
  • грантів для розвитку й відкриття власної справи,
  • безоплатного навчання й перекваліфікації.

Фахівці поспілкуються з відвідувачем, врахують його ситуацію та потреби й розроблять персональний план дій. У центрі зайнятості оцінять, які послуги вони зможуть надати самі, а для яких долучать партнерські організації.  

Крім того, громадські організації також можуть самостійно подати свої дані на портал в «Єдине вікно послуг» та після перевірки стати партнерами служби зайнятості. Запрошуємо до співпраці!

Фото без опису