Чи може платник самостійно дізнатись про податковий борг

 

Фахівці управління по роботі з податковим боргом Головного управління ДПС у Чернігівській області звертають увагу, що за допомогою електронних сервісів ДПС платники податків можуть самостійно дізнатись про податковий борг.  

Зручні та доступні сервіси податкової: Електронний кабінет  (https://cabinet.tax.gov.ua/) та мобільний застосунок «Моя податкова» (доступний для телефонів як на платформі Android, так і IOS) працюють 24/7. Завдяки цьому кожен платник податків може працювати з органами ДПС віддалено у режимі реального часу.

Через електронні сервіси платники можуть перевіряти свій стан розрахунків з бюджетом, у тому числі заборгованість зі сплати з податків, зборів та платежів, недоїмки зі сплати єдиного внеску, а також: подавати декларації, звітність, запити, отримувати відомості про свої доходи та інше.   

Завдяки самостійній сплаті сумлінними платникам податків Чернігівщини та заходам Головного управління ДПС у Чернігівській області, спрямованим на зменшення податкового боргу, упродовж восьми місяців поточного року збільшено надходження до Зведеного бюджету України та скорочено податковий борг по області майже на 60 млн гривень.

          Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області