ФССУ прийняв до оплати е-лікарняні на 1 млрд гривень

Е-лікарняні на вже понад 1 мільярд гривень були прийняті Фондом соціального страхування України з початку їх впровадження у червні 2021 року. Загалом до оплати прийнято більше 530 тисяч електронних листків непрацездатності.

З усіх лікарняних, які роботодавці подали до Фонду на фінансування у листопаді, 81,7% – електронні. Ще 18,3% – паперові лікарняні. Більшість з цих паперових листків непрацездатності були видані ще до 01 жовтня, коли відбувся повний перехід на електронний формат, однак передані працівниками своїм роботодавцям лише нещодавно, або за якими було затримано подання заяви-розрахунку.

Нагадаємо, ще у вересні з усіх поданих до оплати лікарняних електронними були 26,6%, після завершення перехідного періоду цей показник зростає щоденно.

З’ясувати, чи вже було профінансовано ваш е-лікарняний, можна онлайн – інформація про стан фінансування лікарняних і декретних допомог щоденно оновлюється у телеграм-каналі https://t.me/socialfund.

Перші п’ять днів страхового випадку оплатить роботодавець, а решту аж до одужання фінансує Фонд соціального страхування України (за винятком допомог по вагітності та пологах і по догляду за хворими дітьми – вони оплачуються за кошти ФССУ з першого дня).

Щоб дізнатись дату фінансування, потрібно знати точну дату подання роботодавцем заяви-розрахунку за е-лікарняним – не втрачайте зв’язок і цікавтесь станом оформлення заяви. Уточнити дату можна також у відділенні Фонду, для цього у кожному обласному управлінні створено окремі гарячі лінії: http://www.fssu.gov.ua/fse/control/main/uk/publish/article/968493

 

Пресслужба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України