Фото без опису

Під головуванням Талалаївського сільського голови Людмили Андрусенко 24 грудня відбулась остання в 2021 році сесія Талалаївської сільської ради восьмого скликання, у ході якого було розглянуто 70 питань порядку денного.  Всі питання попередньо були опрацьовані на засіданнях постійних депутатських комісій.

У роботі 15 (позачергової) сесії взяли участь 17 депутатів із 22, а також керуючий справами (секретар) виконавчого комітету, старости, начальники відділів сільської ради.  

Одним із найважливіших прийнятих рішень стало затвердження бюджету на 2022 рік. Начальник фінансвого відділу Андрій Дудка детально проаналізував  дохідну та видаткову частину бюджету Талалаївської громади і зосередив увагу на основних видатках, на які спрямовуватимуться кошти у 2022 році, а саме: фінансування освітньої та  житлово – комунальної галузей, соціальний захист населення, державне управління, культура, фінансування дорожньої інфраструктури та заходів із запобігання  надзвичайних ситуацій і стихійних лих.  

           Відповідним  рішеннями сесії були внесені зміни до діючих місцевих цільових програм, внесені зміни до бюджету Талалаївської сільської територіальної громади на 2021 рік,  затверджені положення про мінімальної суми орендного платежу за нерухоме майно фізичних осіб на 2022 рік, про преміювання працівників органів місцевого самоврядування та робітників, зайнятих обслуговуванням органів місцевого самоврядування на 2022-2025 роки, затверджені надбавки працівникам закладів освіти.

          На засіданні сесії створено комунальне некомерційне підприємство «Талалаївський спортивний клуб» Талалаївської сільської ради Ніжинського району Чернігівської області. Прийнято ряд важливих рішень із земельних питань.

Цільові програми на 2022 рік були затверджені рішеннями 14 (позачергової) сесії сільської ради 13 грудня 2021 року,  попередньо розглянуті на постійних комісіях ради, схвалені виконавчим комітетом сільської ради.