Фото без опису

Увага ❗️Нова шахрайська схема ❗️Поліція застерігає громадян від шахраїв, що видають себе за працівників державних установ

🔷Поліцейські закликають мешканців Чернігівщини: ніколи не виконуйте вказівок незнайомих осіб, які пов’язані з негайним переведенням коштів. Представляючись співробітниками державних установ, шахраї намагаються ввести вас в оману, щоб заволодіти вашими грошима.

🔷Вчора до поліції звернувся 80-річний мешканець Чернігівського району, який повідомив, що постраждав від шахрайських дій невідомої особи. Потерпілому зателефонувала якась жінка та представилась працівницею «відділу контролю медзакладів державної аудиторської служби».

🔷Незнайомка розповіла пенсіонеру, нібито здійснювала онлайн-перевірку призначень медиками ліків для пацієнтів і саме у призначеннях цього 80-річного чоловіка виявила порушення. Далі вона переконала співрозмовника, що він може отримати за це компенсацію. Але для того, мовляв, потрібно оформити «страховку», за якою в подальшому йому і виплатять кошти за «неправильно призначені ліки».

🔷Пенсіонер погодився та пішов до найближчого відділення банку, де перевів на банківський рахунок невідомої особи понад 8 тисяч гривень. Звісно, жодної «компенсації за ліки» він не отримав. Зрозумівши, що його ошукали, пенсіонер звернувся до поліції.

🔷За цим фактом слідчий відкрив провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

🔴Поліція наполегливо рекомендує: ніколи не виконуйте вказівок незнайомих осіб, які пов’язані з негайним переведенням коштів. Представляючись співробітниками державних установ, шахраї намагаються ввести вас в оману щоб заволодіти вашими грошима.

🔴Розкажіть про цю схему шахрайства своїм родичам і близьким, особливо людям літнього віку.