За повідомленням обласного центру зайнятості, переможцями 5-ї в цьому році хвилі подачі заяв учасників програми «Власна справа» урядового проєкту «єРобота», яка тривала з 27 березня по 9 квітня, стали 13 мешканців Чернігівщини. Вони  отримають мікрогрант на старт або розвиток власного бізнесу.

У результаті реалізації їх бізнес-планів у Чернігові розвиватиметься деревообробка, виробництво панелей балістичного захисту, відкриються локація вуличної їжі, нові магазини, на Ніжинщині з’явиться фермерське господарство, міні-пасіка, квітковий простір, розширить свою діяльність дитячий освітній центр. Вирощуванням великої рогатої худоби займуться на Корюківщині, а у Коропі запрацює майстерня з ремонту м’яких меблів.

 

Загалом же, за час дії програми (з липня 2022 року), позитивні рішення отримали 128 наших земляків. Їх бізнес-плани передбачають створення 286 нових робочих місць. Загальна сума фінансової підтримки від держави становить близько 30 млн грн.

Детальна інформація про програму "Власна справа" за посиланням: https://www.dcz.gov.ua/storinka/mikrogranty

Наразі здійснюється прийом заяв щодо надання грантів для учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та їх подружжя, які мають можливість отримати кошти до 1 млн грн на створення або розвиток власного бізнесу. Більше про грантову програму читайте тут: https://www.dcz.gov.ua/storinka/granty-na-stvorennya-abo-rozvytok-vlasnogo-biznesu-uchasnykam-boyovyh-diy-osobam-z

Подати заяву на отримання мікрогранту по будь-якій програмі урядового проєкту «єРобота» можна прямо зараз через портал Дія https://diia.gov.ua/services/categories/biznesu/yerobota

Консультації на нашому каналі онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

                                                Світлана Шеремет, обласний центр зайнятості