ОБГРУНТУВАННЯ
технічних та якісних характеристик закупівлі захисного модуля, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(оприлюднення на виконання постанови КМУ №710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів (зі змінами)) ІЗ застосуванням виключення особливостей за Постановою КМУ від 12.10.2022 року №1178 Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування (далі - Особливості)
Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, його категорія: Талалаївська сільська рада Ніжинського району Чернігівської області, 16651, Чернігівська область, Ніжинський район, село Талалаївка, вул. Незалежності, 8, ЄДРПОУ 04415258, орган місцевого самоврядування.
Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): Захисний модуль з комплектацією (ДК 021:2015:44210000-5 Конструкції та їх частини).
Вид та ідентифікатор процедури закупівлі: Відкриті торги з особливостями, ідентифікатор закупівлі 11А-2023-03-09-008417-а
Очікувана вартість та обгрунту вання очікуваної вартості предмета закупівлі:
Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі проводилось уповноваженою особою з публічних закупівель відповідно до аналізу моніторингу ринкових цін на аналогічні за специфікою товари. Очікувана вартість за предметом закупівлі Захисний модуль з комплектацією (ДК 021:2015:44210000-5 Конструкції та їх частини) становить на суму - 2 100 000,00 грн. з ПДВ.
Розмір бюджетного призначення: 2 100 000,00 грн. згідно Паспортів бюджетних програм місцевого бюджету на 2023 року.
Обгрунтування технічних характеристик предмета закупівлі:
Термін постачання захисного модуля з дати підписання договору по 31.05.2023 року. Захисний модуль з комплектацією (Модуль споруди захисної) в кількості 1 шт. своїми характеристиками відноситься до захисних споруд цивільного захисту, як найпростіше укриття. Модуль являє собою споруду для тимчасового розміщення населення, яка складається з двох вантажних контейнерів, захищених по периметру фундаментними блоками, перекритих плитами перекриття та обвалованих ґрунтом.

Загальна площа модуля - не менше 65 метри квадратних, площа основних приміщень - 42 метри квадратних, кількість осіб, що підлягають укриттю - 70 осіб, об’єм питної води - 440 л., кількість санвузлів - 2 шт. портативних біотуалетів
Обгрунтування якісних характеристик предмета закупівлі:
Захисний модуль знижує комбіноване ураження людей від небезпечних чинників надзвичайних ситуацій та дії засобів ураження в особливий період: вторинних чинників застосування ядерної зброї (світлового опромінення та повітряної ударної хвилі - частково), звичайної зброї (стрілецької, артилерійської, гранат тощо).
Даний виріб призначений для розміщення на територіях дошкільних та шкільних навчальних закладах.
Модуль споруди захисної забезпечує можливість безперервного перебування до 70 осіб, які підлягають укриттю, впродовж 48 годин і оснащений: опаленням електричним, електроживленням, штучним та аварійним освітленням, примусовою вентиляцією, системою контролю загазованості, первинними засобами пожежогасіння, питною водою, портативним біотуалетом.
На підставі вищевикладеного необхідність придбання даного захисного модуля зумовлена нагальною потребою та вимогами для відновлення навчального процесу для учнів Талалаївського ліцею Талалаївської сільської ради Ніжинського району Чернігівської області.

Уповноважена особа з публічних закупівель
Сергій Ярмоленко  

10 березня 2023 року