Дошкільна освіта є важливим етапом для цілісного розвитку дитини. Нині її зміст органічно пов’язаний з ідеями Нової української школи: він забезпечує наступність між дошкільною та початковою освітою в умовах шкільної реформи.

Дитячий садок – це перший освітній заклад, який зустрічає дитину. І не дарма його  вважають першою школою життя. Той фундамент, який закладається у дитині із раннього дитинства, слугує опорою і основою в подальшому житті.

З метою розширення мережі закладів дошкільної освіти, охоплення суспільним дошкільним вихованням більшої кількості дітей в громаді в 2016 році розпочато капітальний ремонт приміщення Ніжинської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів. Державним фондом регіонального розвитку протягом 2016 та 2017 років були виділені кошти в сумі 451,6 тис. грн. на реконструкцію приміщення №2 Ніжинської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів під заклад дошкільної освіти. Оскільки на 2018 рік кошти на продовження робіт не виділялися, рішенням шістнадцятої сесії сьомого скликання Ніжинської районної ради від 02 березня 2018 року приміщення №2 Ніжинської ЗОШ І-ІІ ступенів, в якому заплановано відкриття двох дошкільних груп (36 місць), було передане до комунальної власності Ніжинської сільської ради. Сільським головою виготовлена проєктно-кошторисна документація та продовжені будівельно-ремонтні роботи. За цей період з бюджету Ніжинської сільської ради було використано 3 900,0 тис. грн.

Сьогодні ремонтні роботи перебувають на завершальному етапі. І зовсім скоро відкриються двері нового сучасного закладу для найменших жителів Ніжинського.