Фото без опису

Залізничники застерігають громадян від спроб незаконного втручання у діяльність залізничного транспорту і попереджають , що ці спроби не тільки спричиняють затримку руху пасажирських і вантажних поїздів, можуть викликати аварійну ситуацію, небезпечну для життя і здоров’я як пасажирів, так і працівників магістралі, призводять до значних витрат на відновлення зіпсованого чи розукомплектованого майна, але й передбачають адміністративну та кримінальну відповідальність винних. Відповідальність за несанкціоноване втручання в роботу залізничного транспорту встановлюється відповідним нормами Кримінального кодексу України та Кодексу України про адміністративні правопорушення. Так, відповідно до ст.277 Кримінального кодексу України передбачається відповідальність за пошкодження шляхів сполучення і транспортних засобів, зокрема , за умисне руйнування або пошкодження шляхів сполучення, споруд на них, рухомого складу, засобів зв’язку чи сигналізації, а також інші дії, спрямовані на приведення зазначених предметів у непридатний для експлуатації стан, якщо не спричинило чи могло спричинити аварію поїзда, або створило небезпеку для життя людей чи настання інших тяжких наслідків.

На період шкільних канікул гостро постає питання щодо находження дітей поблизу залізничних колій. Вони в пошуках розваг та пригод приходять на залізничних колію, улаштовують ігри на залізничному полотні, перебігають колії в невстановлених місцях, кидають каміння в поїзди, займаються накладанням сторонніх предметів на колію.

Залізниця завжди була місцем підвищеної небезпеки і не уміння правильно вести себе в зоні залізничних колій, бажання скоротити шлях, зайва поспішність, неуважність при проході залізничних колій, находження та ігри поблизу поїзда, що наближається, найчастіше приводить до трагічних наслідків.