Фото без опису

16 грудня начальник служби у справах дітей Талалаївської сільської ради Ярослав Тарасенко прийняв участь у засіданні за круглим столом щодо взаємодії та координації зусиль територіальних громад, правоохоронних органів та громадськості з попередження та протидії домашньому насильству в Ніжинському районі за участі Чернігівського громадського комітету захисту прав людини, яке відбулось в Ніжинській районній державній адміністрації.

Руслана Нагорна, начальник відділу з питань сім’ї та гендерної політики Департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА зазначила, що проблема домашнього насильства залишається досить гострою як для України, так і для багатьох інших країн світу. Зауважила, що останнім часом  в  Чернігівській області  відбулося зростання кількості звернень. 

Учасники круглого столу обговорили основні напрямки реалізації заходів щодо попередження насильства та насильства за ознакою статі, забезпечення рівних прав жінок та чоловіків і протидії торгівлі людьми. Звернули увагу  на необхідність скоординованості дій для проведення невідкладних заходів реагування на факти вчинення насильства, своєчасного взаємного інформування суб’єктів, надання дієвої допомоги постраждалій особі, та організації роботи у сфері запобігання насильству.