Фото без опису

10 січня 2024 року відбулася нарада директорів закладів освіти Талалаївської сільської ради Ніжинського району Чернігівської області.

Вступне слово виголосила головний спеціаліст відділу освіти Людмила Івашко, яка представила присутніх і новопризначеного керівника Ніжинської гімназії – Аллу Науменко.

Голова Талалаївської сільської ради Людмила Андрусенко озвучила напрямки роботи щодо проведення ремонтних робіт і покращення матеріально-технічної бази закладів освіти Талалаївської сільської ради Ніжинського району Чернігівської області на 2024 рік, звернула увагу на важливість забезпечення безпеки на території закладів освіти, на постанову Кабінету Міністрів України від 22.12.2023 №1364, за якою заклади освіти державної та комунальної форми власності підлягають охороні органами поліції охорони на договірних засадах.

Питання щодо особливостей фінансування галузі «Освіта» в 2024 році узагальнив начальник фінансового відділу Андрій Дудка, який підбив підсумки за 2023 рік та коротко окреслив перспективу на 2024 рік.

 Людмила Циба, начальник відділу – головний бухгалтер відділу бухгалтерського обліку та звітності, звернула увагу керівників на основну звітність, яка подається до відділу: облік дітей, які харчуються в закладі освіти, списання продуктів і матеріалів, оформлення штатних розписів, підвищення заробітної плати працівників галузі «Освіта». 

Сергій Ярмоленко, головний спеціаліст відділу бухгалтерського обліку та звітності, зупинився на виборі постачальників якісних продуктів для організації харчування в закладах освіти громади.

         Особливості проведення атестації педагогічних працівників у 2024 році висвітлила Людмила Івашко, головний спеціаліст відділу освіти. Звернула увагу на Порядок визначення результатів підвищення кваліфікації педагогічних працівників, які розроблені та затверджені рішенням педагогічної ради закладів освіти.

         На організації харчування в закладах освіти громади, зокрема стратегічних цілях реформування шкільного харчування з 01 січня 2024 року зупинилася Ірина Войцехович, старший інспектор відділу освіти. Вона також зосередила увагу на дотриманні вимог чинних нормативно-правових актів у частині техногенної, пожежної безпеки, охорони праці, безпеки життєдіяльності та цивільного захисту в умовах воєнного стану.

         Про посилення профілактичної роботи з попередження суїцидальної поведінки серед здобувачів освіти в 2023/2024 навчальному році та про підсумки проведення І й підготовку до ІІ етапу спортивних змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» відповідно до Регламенту їх проведення в Чернігівській області вела бесіду Людмила Крикун, спеціаліст відділу освіти.

         Інга Чеботаєва, голова Талалаївської сільської Первинної організації профспілки працівників освіти і науки України, зупинилася на особливостях надання відпусток працівникам освіти відповідно до змін у законодавстві.

Фото без опису